Tényleg ingyenes honlapkészítés, csak a tárhelyet kell fizetni az első évben!
Katt ide!

DOJO LOVÁSZ Sport és Kulturális Egyesület

Inancsik Kinga - Hastánc

12 évvel ezelőtt ismerkedtem meg a hastánccal Egerben, amikor alkalmam nyílt a misztikus "kelet táncának" az alapjait elsajátítani. A táncban rejlő erő magával sodort és egy csodálatos, mesékkel teli világba kalauzolt. Nagyon hamar kiderült számomra, ez a tánc kortól és súlytól függetlenül minden Nőnek szól.
Nemzetközi és magyar mestertáncosok óráin képeztem magam, illetve pár évvel ezelőtt elvégeztem a Mahasti Magyar Hastáncintézet hastáncoktató képzését, ahol nem csak ízelítőt kaptam a különböző stílusokból, hanem rengeteg témában hiteles elméleti és gyakorlati tudásanyagot is. Önmagamat elsősorban a népies, autentikus táncokban találtam meg, mert sokszínűsége játékosságra, szerepek eljátszására nyújt lehetőséget, továbbá ezeknek a táncoknak erős a kötődése a hagyományokhoz, az arab emberek mindennapi illetve jeles eseményeihez kapcsolódnak.
Elsősorban felnőtteket tanítok, de volt már szerencsém 9-13 éves csoportot, illetve baba-mama órát is vezetni.
2011-ben Szigethalmon megalakítottam a Mandragóra hastánc csoportot. Tanítványaim a klasszikus hastáncalapokat és az eltérő stílusok jellemzőit párhuzamosan sajátíthatják el. Igyekszem elméleti-történeti betekintést is adni a keleti táncok sokszínű világába. A csoport igénye szerinti klasszikus vagy folklór táncokat oktatok különböző eszközhasználattal, az előzőektől eltérő törzsi hastáncot (egy modern irányzat, ami népies elemekre támaszkodik); és a megint nagyon különböző gypsy-oriental-t, mely egy szabad stílus és melyben kitűnően ötvözhetőek a spanyol és magyar cigánytáncok mozdulatai a keleti tánc mozdulatvilágával. A legkifejezőbb és számomra legkedvesebb a gypsy fúziós stílus, aminek a szabad fantáziavilágán keresztül egyre közelebb juthatunk önmagunkhoz. A "tribal" és "fusion" stílusok pontos, izolált mozdulatai erősítik és hajlékonnyá teszik a testet és még valami nagyon fontos: a buli hangulatot, amit ez a stílus ígér, kár lenne kihagyni! :)
További képeket itt láthat a csoportról.

"A tánc a test útján nyitja meg a lelket"

Szeretettel várok minden leendő tanítványt:
Inancsik Kinga 70 2818 088
2315 Szigethalom, Hold u. 20